Kāpēc atstāt glāzi etiķa ledusskapī: gudrs triks no pieredzējušām saimniecēm, kas uzreiz atrisina akūtu problēmu

Pateicoties ledusskapim, pārtika ilgstoši saglabājas svaiga. Taču dažkārt, nepareizi lietojot to, ledusskapja iekšpusē var sagaidīt nepatīkama smaka.

Tā parādās pārtikas uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanas dēļ vai varbūt saimniece aizmirst laikus pārmeklēt ledusskapja saturu un izmest sapuvušos dārzeņus un garšaugus.

Lai kas tas arī nebūtu, no smakas ir jāatbrīvojas – nepietiek tikai novērst tās cēloni. Vispirms noslaukiet ledusskapja plauktus ar etiķa un ūdens šķīdumu. Tad uz viena no plauktiem atstājiet glāzi, kas piepildīta ar etiķi. Tas iznīcinās nepatīkamo smaku un novērsīs tās atkārtošanos.

Turklāt arī citi produkti var palīdzēt saglabāt patīkamu aromātu ledusskapī. Piemēram, šāds efekts piemīt maizes šķēlei, neapstrādāta kartupeļa šķēlītei, citrona šķēlei vai kafijas biezumiem. Jebkuru no šiem produktiem var izmantot kā aromatizētāju: to klātbūtne piešķirs ledusskapim svaigu smaržu.

Ja jūsu ledusskapī ir iesakņojusies zivju smaka, cīnīties ar to būs grūtāk, bet tomēr ir pārbaudīta metode, kas noteikti palīdzēs.

Lasi vēl: Uz nakti ieleju glāzi ūdens ar sodu tualetes podā, un no rīta tas ir tik tīrs kā jo veikala

Nesteidzieties atteikties no gardiem zivju ēdieniem: ja zināt dažus noslēpumus, šo smaku varat pārvarēt bez lielām grūtībām. Pirmkārt, ja zivis pirms gatavošanas turat ledusskapī, ievietojiet tās hermētiski noslēgtā iepakojumā. Šādā veidā visas smakas paliks iekšpusē, nepiesūcot citus pārtikas produktus.

Otrais noslēpums ir ievietot neapstrādātu zivi ūdens un etiķa šķīdumā (pietiek ar pāris karotēm etiķa uz bļodu auksta ūdens) un turēt to tur divas stundas pirms gatavošanas. Tas palīdzēs izvairīties no asas smaržas cepšanas laikā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment